Life as we know it

Welcome to Fakh's Own!

Blog ini bukan milik AWAK, DIA atau MEREKA. Blog ini milik SAYA.

Kalau minat, follow blog ini. Kalau suka entri saya, tinggalkan comment anda. Tinggalkan link anda supaya saya boleh jejak dan follow anda. ;)

TAPI kalau tak suka, jangan baca blog ini. Kalau benci tekan icon pangkah kat window korang tu. Buat apa bukak blog ini kalau tak suka?

So, to readers thanks for viewing my blog. I LOVE YOU GUYS!

-fakhriah anuar-



Followers!

Friday, August 15, 2014

Degree Life: Semester two

Assalamualaikum..

Lamanya dah tak update blog. Last update pun 7 months ago, masa semester break lepas. Sekarang dah kembali ke semester break seterusnya baru nak update. Actually niat nak update blog ni dah banyak kali ada. Cuma bila bukak blog idea tu tak ada. Lepas tu bila ada idea, masa pulak tak ada.

During lecture weeks memang tak banyak masa nak update. Busy dengan classes, assignments and labs. Disebabkan kredit hour subjek untuk semster ni banyak, so memang busy tak payah cakap la kan. Lagipun semua ni kteorg sendiri yang mintak. Biar semester kali nk banyak kredit hour supaya final year nanti bawak sikit je kredit. So nanti boleh focus kat final year project. Jadi, semester ni nak kena struggle kuat untuk score dalam test, quizes and of course final exams. Dah la result exam semester lepas sikit je. So semester kali ni mmg kena struggle habis nak naikkan pointer.

Too much things happen during this semester. Tak tau nak cerita macam mana. So I guess let the pictures do the talk..

AlChemist class of 2013/2015.
Missing another two boys here.




My dearest lab mates

Bila lecturer yang pegang monopod..
With our Polymer chemistry lecturer, Mr Jamil.


Lab session

Dear classmates

Partners in crime comes house mates.

With our organic chemistry lecturer, Prof. Dr. Faujan.

Earth Day programme by Jabatan Alam Sekitar.

My worst distraction in class, my best friend, my partner, my love.

Alhamdulillah, semalam baru keluar result for the second semester. Although result tak macam yang aku expect but aku cukup syukur dengan semua tu dan yang penting semua subjek lulus. Apa yang kita dapat reflects from our effort.. Semester depan kena usaha lebih lagi.. InsyaAllah. Thank you dear classmates and loves untuk kerjasama kita selama setahun ni and sama-sama kita usaha lebih lagi untuk setahun setengah akan datang. Officially end of year one of degree. Welcome year two!

So sampai sini je la entri kali ni. Takde idea nak cerita ape-ape. See you in next entry. Assalamualaikum.


p/s: Glad to have special friends to support me for my studies.


No comments:

Copyright by Fakhriah Anuar ♥