Life as we know it

Welcome to Fakh's Own!

Blog ini bukan milik AWAK, DIA atau MEREKA. Blog ini milik SAYA.

Kalau minat, follow blog ini. Kalau suka entri saya, tinggalkan comment anda. Tinggalkan link anda supaya saya boleh jejak dan follow anda. ;)

TAPI kalau tak suka, jangan baca blog ini. Kalau benci tekan icon pangkah kat window korang tu. Buat apa bukak blog ini kalau tak suka?

So, to readers thanks for viewing my blog. I LOVE YOU GUYS!

-fakhriah anuar-



Followers!

Monday, February 21, 2011

REVOFIESTA (Part 3) final part



hey korang!! (dengan muka yg layu)

entri kali ni merupakan entri terakhir dari aku sempena semarak REVOFIESTA. minggu REVOFIESTA akan berakhir & aku x dapat nak join aktiviti-aktiviti REVOFIESTA pada hari Sabtu & Ahad ni.

sepanjang minggu REVOFIESTA ni banyak aktiviti yang dianjurkan & agak banyak jugak la aktiviti yang aku join walaupun jadual padat gile.. but kupon aku dah banyakk.. huhuhu.. suke! suke!

and aku nak cakap awal-awal yang aku tak nak banyak cakap. hanya gambar yang menerangkan segalanya. aku penat gile sekarang ni. jadual sangat padat.

so, jom kita mula.
skroll bawah ye!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bawah lagi lah!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dah..dah..penat aku tekan ENTER & titik!
let's get started!!


DAY 1 (20 Feb 2011)

bermula dengan senam seni 1 malaysia, disusuli dengan perasmian REVOFIESTA & program FOCA maka bermulalah minggu REVOFIESTA UiTM Negeri Sembilan.



senam seni 1 malaysia
perasmian minggu REVOFIESTA


explorace

persembahan TTS oleh Komander

langkah bertarung

yah, mati kau!

program FOCA




Food Tech Brain Champion


Ceramah Unveilling the Secrets behind conspiracy: Dajjal Revealed.


Day 2 until 5 (21-24 Feb 2010)

ada macam-macam aktiviti. antara aktiviti yang aku join adalah Pilah Hour, Tayangan perdana kelab alam sekitar, Pilah Screen Cinema & ntah ape lagi ntah. lupe dah.. tengok je lah gambar ni. penat nak taip banyak-banyak. teheee~

kolej kediaman yang gelap semasa program Pilah Hour.


Tayangan Perdana kelab Alam Sekitar




suasana sekitar karnival jualan Beting Street

dan sangat dukacita dimaklumkan bahawa setakat ini sahaja gmbr yang ada. so, sekian sahaja dari saya & hope lepas ni korang still view blog aku yang x seberapa ni.

and..sebelum aku undur diri, aku nk ucapkan tahniah kepada ahli-ahli jawatankuasa program REVOFIESTA kerana telah berjaya menjayakan minggu REVOFIESTA walaupn ade jugak kekurangan but you have did the best!. semester depan buat lagi ek!! sekian, wassalam. :)



p/s: sangat letih tapi ku gagahkan jua post entri ni.

Sunday, February 20, 2011

REVOFIESTA (Part 2)



hai korang semua! (dengan muka selebet melambai-lambai kat korang)

ini adalah entri kedua bagi REVOFIESTA!!

ouh yeah!
minggu REVOFIESTA telah bermula!!

jadi dengan ini bermula lah minggu yang penuh dengan aktiviti. aktiviti pertama bagi minggu REVOFIESTA ni bermula seawal 6.50 am. Program Senam Seni 1 Malaysia. disusuli dengan perasmian minggu REVOFIESTA. bertempat kat dataran anjung seri perpatih.

secara jujur aku x pegi pun aktiviti pagi tadi. sumpah aku penat gila! semalam balik dari MTE. badan aku sakit-sakit. kul 3 baru dapat tido! kul 6 lebih membe aku dok kejut x sedar kot! sedar-sedar dah kul 8 lebih. terus malas aku nak pegi! bahahaha.

sekarang ni tgh berlangsung aktiviti indoor game & aktiviti FTBC kat anjung atas ye.. ape tu FTBC? it stands for Food Tech Brain Champion. ade aktiviti Rubix Cube, Spell-It-Right, Sudoku, Cross-word puzzle & pertandingan Chess & dam haji. aku teringin nak masuk pertandingan Rubix Cube tu. but seriously dah lame aku x main. karang terkial-kial aku nak siapkan mende alah tu.

ingat ye kawan-kawan! malam ni ade program kat anjung atas. Jam 9.00 malam. Pendedahan Dajjal!
mari kita saksikannya pada malam ini!
ouh yeah!!

so, semalam aku bukak page REVOFIESTA kat facebook. nampak la banner-banner baru.



Campus Cyber Game
sangat teruja aku tengok poster ni.
bagi gamers yang suke benor main game Pro Evolution Soccer (PES) 2011, Defence of Ancient & Call for Duty 4: Modern Warfare ni memang lagi teruja la tengok poster ni!
pertandingan online game ni diadakan pada 21-23 Februari 2011


Hari bersama Pengguna

aktiviti ni anjuran kelab pengguna UiTM NS.
ade program ceramah & pameran
Pameran diadakan pada 24 & 25 Februari pada jam 9pagi - 5petang kat PTAR UiTM NS
Ceramah pula akan diadakan pada 26 Februari 2011 kat Lecture Theater jam 9pagi - 2petang




Free Oxygen Clean Atmosphere (FOCA)
program ni dah dirasmikan pagi tadi masa majlis perasmian REVOFIESTA.
program ni menyarankan kita tanam 10 jenis pokok bunga kat blok masing-masing.
*pokok bunga disediakan ya.


so, entri kali ni aku habiskan setakat sini je. esok aku post lagi psal aktiviti malam ni & esok. keep update with my blog yaw! *saje nk promote blog aku.



p/s: bahu aku lenguh gila. malas nk keluar bilik.

Friday, February 18, 2011

Ouh, yeah! REVOFIESTA bebeh! (Part 1)


Hai korang!! (menjerit sambil melambai tangan dengan excitednye)

Actually aku excited yang teramat sangat sekarang ni. Rase nak lompat-lompat je atas katil ni. Tapi kang patah lak katil ni. X pasal-pasal kena report kt UPK nanti. Bahahah

Mesti korang tanye kan apesal la aku excited sangat ni kan. Bace ni:

Kawan : ko pehal tersengih-sengih dari tadi?

Aku: heheheh (gelak sambil tunjuk gigi yang kuning putih ni)

Kawan: Hoi gile! Apehal kau?

Aku: aku dah dapat idea nak tulis ape kat blog aku pasal Revofiesta. (senyum-senyum)

Kawan: bengong! (ketuk kepala aku)




Haaa.. aku dah dapat idea! Dari first time iklan ni keluar aku dok cari idea nk tulis ape. Dan akhirnya aku dah dapat idea. Maka terhasillah entri kali ni.

So, entri kali ni aku akan cerita pasal SEMARAK REVOFIESTA yang berlangsung kat kampus kesayangan aku ni, UiTM Kota Paris Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Apa itu REVOFIESTA?

REVOFIESTA adalah satu program berskala besar. *jap..jap..semua org dok pakai ayat tu je. Aku nak pakai ayat lain la. bahahah

REVOFIESTA ni adalah satu program yang BESAR PUNYA anjuran Majlis Perwakilan Pelajar, Jawatankuasa Perwakilan Kolej, Komander Kesatria, Persatuan-Persatuan Akademik & Persatuan-Persatuan Dalaman bagi UiTM Kuala Pilah, Negeri Sembilan SAHAJA. Kampus-kampus lain x terlibat ye. Maaf kawan-kawan ku yang ada kat Segamat, Lendu, Pulau Pinang & kat mana saja. Jangan jelous. Kampus korang ade ke buat macam ni? X de kan. Bahahaha (gelak jahat)

REVOFIESTA ni kira macam pesta aktiviti bagi student-student kampus ni. Dalam satu minggu ni (20 – 27 Feb 2011) korang semua boleh join macam-macam aktiviti yang ada. Korang pulun la kutip kupon aktiviti. Amik sekali untuk aku! Antara aktiviti yang disediakan adalah:

Unvelling the secrets behind conspiracy theory: Dajjal Revealed

Aktiviti ni berlangsung kat Anjung Seri Perpatih

Pada 20 februari 2011, Jam 9.00 malam

Program ni akan membongkar rahsia Dajjal


Malam Ekspresi Siswa


Aktiviti ni anjuran Kelab Sahabat yang menampilkan barisan band-band & artis kampus UiTM Kuala PIlah.

Pertandingan berlangsung pada 26 Februari 2011, Jam 8.30 malam

Pemenang bagi program ni akan membuat persembahan pada majlis penutup REVOFIESTA



Fashion Show Revofiesta


Program ni paling menarik perhatian aku.

Tengok fashion show adalah aktiviti wajib bagi fashion disaster mcam aku ni. Bahahah

Tengok gambar model-model kat bawah ni buat aku lagi excited nak tengok fashion show ni.


Program ni akan berlangsung pada 25 Februari 2011 kat BS1-BS3, jam 8.30 malam

Tiket mula dijual pada hari Khamis dengan harga RM1.00 sahaja.

Siap ada VIP pass lagi.


Pilah Hour

Program ni sebijik macam Earth Hour. Cuma program ni berlangsung kat UiTM Kuala Pilah sahaja. Korang kena tutup lampu selama 120 minit (2 jam) untuk menunjukkan support korang untuk selamatkan bumi kita ni.

Program ni berlangsung pada 22 Februari 2011 pada jam 8.00pm – 10.00pm

*padan muka sape yang ade test/quiz esok harinya. Study la korang dalam gelap.

Kalau kena kat aku mampos! Memang aku x studylah gamaknye.


Karnival Jualan ‘Beting Street”

Bunyi dah macam Petaling Street kat KL tu pulak kan.

Karnival ni akan berlangsung pada 21 – 25 Februari 2011 kat perkarangan fakulti. Depan Lecture Theater lah!

Macam-macam gerai yang akan dibuka. X payah la korang susah-susah nk gerak gi Seremban ke, Bahau ke, KL ke untuk shopping. Kat kampus je dah cukup untuk korang gunakan duit PTPTN korang yang melambak tu. teheee~


Ada macam-macam lagi aktiviti yang dianjurkan sempena REVOFIESTA ni. Korang tunggu je la. alert dgn notis-notis yang ditampal kat depan kolej korang & rajin-rajin la bukak page facebook Majlis Perwakilan Pelajar & REVOFIESTA

Untuk maklumat lanjut silalah LIKE page Semarak REVOFIESTA kat Facebook.


p/s: 5 hari aku simpan post ni kat draft.

Copyright by Fakhriah Anuar ♥