Life as we know it

Welcome to Fakh's Own!

Blog ini bukan milik AWAK, DIA atau MEREKA. Blog ini milik SAYA.

Kalau minat, follow blog ini. Kalau suka entri saya, tinggalkan comment anda. Tinggalkan link anda supaya saya boleh jejak dan follow anda. ;)

TAPI kalau tak suka, jangan baca blog ini. Kalau benci tekan icon pangkah kat window korang tu. Buat apa bukak blog ini kalau tak suka?

So, to readers thanks for viewing my blog. I LOVE YOU GUYS!

-fakhriah anuar-



Followers!

Sunday, December 19, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!


kempen ni adalah kempen yg di anjurkan
oleh abg Afiq Naufal senior kt UiTM
and thanks kpd Aqila Azizi ex-student SMKTS
sbb tag saya utk kempen ni.

mungkin aku agak ketinggalan post entri ni.
disebabkan oleh line internet kt rumah mcm ape ntah. ssh aku nk blogwalking.

okay..okay..
cover your aurat campaign yg di anjurkan oleh abg Afiq Naufal ni sangat la bagus.
yela,
tutup aurat ni adalah sesuatu yg sgt dituntut dlm agama kita.
berdosa jika meninggalkannya.
kita sebagai seorang islam wajib menjalankan perintah Allah yang satu ni.


aku sedar sebelum ni aku bukanlah seorang yang menutup aurat sebelum ni
*free hair
dan alhamdulillah
sejak kira-kira 4 bulan lepas (bulan puasa)
aku mula menutup aurat aku yang selama ni terdedah kepada semua org.
namun aku tahu
aku masih belum menutup aurat sepenuhnya.
*kdg2 pakai leggings, baju lengan pendek.
kita sebagai manusia xde yg sempurna.
kdg2 terleka & terlepas pandang benda-benda yg remeh ni.


bila ditanya kepada perempuan yg tidak bertudung ni,
biasanya mereka akan menjawab:
-"belum dapat hidayah lagi"
- "rimas lah"
-"panas lah"
- "perempuan yang pakai tudung tu bukannya baik sangattt pun."
and macam-macam lagi.
*maaf kalau ade sesiapa terasa.
namun kita sebagai islam wajib buat samaada kita suka atau tidak.
tiada kompromi!
semua ni untuk masa depan kita juga
sebagai persediaan sebelum ke alam seterusnya.


so, kepada bloggers mahupun blogwalkers di luar sana,
diharap daripada kempen ni korg ubah diri korang ye.
ingat, Islam tiada paksaan tapi ape yg korang tak buat la yg korang dapat balsannya nanti.
*sekadar mengingatkan je.
insyaAllah daripada kempen ni kita sama-sama ubah diri kita.


apa-apapun,
tahniah kepada abg Afiq Naufal kerana berjaya menganjurkan kempen ni.

3 orang rakan yg di tag:

and kepada sesiapa yg berminat, anda dialu-alukan untuk support kempen ni. :)








p/s: untuk panduan support kempen ni
sila ke page Afiq Naufal

3 comments:

asyfiqaz said...

thanks for supporting!
moga usaha kita diberkati Allah =)

urmm kita pena jmpa kat kampus x? xcam la muka..*ceh ayat mcm nk mengorat la plk ek? oh no no no..haha*

Fakhriah Anuar said...

abg naufal. pnah la terserempak bnyk kali. sy one of ahli kelab pelancogan. :)

asyfiqaz said...

salam cik kak, nak jmeput u support kempen ni pulak. boleh? hehe..

http://thepotpetking.blogspot.com/2011/01/campaign-love-live-life-green-earth-we.html

Copyright by Fakhriah Anuar ♥