Life as we know it

Welcome to Fakh's Own!

Blog ini bukan milik AWAK, DIA atau MEREKA. Blog ini milik SAYA.

Kalau minat, follow blog ini. Kalau suka entri saya, tinggalkan comment anda. Tinggalkan link anda supaya saya boleh jejak dan follow anda. ;)

TAPI kalau tak suka, jangan baca blog ini. Kalau benci tekan icon pangkah kat window korang tu. Buat apa bukak blog ini kalau tak suka?

So, to readers thanks for viewing my blog. I LOVE YOU GUYS!

-fakhriah anuar-



Followers!

Sunday, December 19, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!


kempen ni adalah kempen yg di anjurkan
oleh abg Afiq Naufal senior kt UiTM
and thanks kpd Aqila Azizi ex-student SMKTS
sbb tag saya utk kempen ni.

mungkin aku agak ketinggalan post entri ni.
disebabkan oleh line internet kt rumah mcm ape ntah. ssh aku nk blogwalking.

okay..okay..
cover your aurat campaign yg di anjurkan oleh abg Afiq Naufal ni sangat la bagus.
yela,
tutup aurat ni adalah sesuatu yg sgt dituntut dlm agama kita.
berdosa jika meninggalkannya.
kita sebagai seorang islam wajib menjalankan perintah Allah yang satu ni.


aku sedar sebelum ni aku bukanlah seorang yang menutup aurat sebelum ni
*free hair
dan alhamdulillah
sejak kira-kira 4 bulan lepas (bulan puasa)
aku mula menutup aurat aku yang selama ni terdedah kepada semua org.
namun aku tahu
aku masih belum menutup aurat sepenuhnya.
*kdg2 pakai leggings, baju lengan pendek.
kita sebagai manusia xde yg sempurna.
kdg2 terleka & terlepas pandang benda-benda yg remeh ni.


bila ditanya kepada perempuan yg tidak bertudung ni,
biasanya mereka akan menjawab:
-"belum dapat hidayah lagi"
- "rimas lah"
-"panas lah"
- "perempuan yang pakai tudung tu bukannya baik sangattt pun."
and macam-macam lagi.
*maaf kalau ade sesiapa terasa.
namun kita sebagai islam wajib buat samaada kita suka atau tidak.
tiada kompromi!
semua ni untuk masa depan kita juga
sebagai persediaan sebelum ke alam seterusnya.


so, kepada bloggers mahupun blogwalkers di luar sana,
diharap daripada kempen ni korg ubah diri korang ye.
ingat, Islam tiada paksaan tapi ape yg korang tak buat la yg korang dapat balsannya nanti.
*sekadar mengingatkan je.
insyaAllah daripada kempen ni kita sama-sama ubah diri kita.


apa-apapun,
tahniah kepada abg Afiq Naufal kerana berjaya menganjurkan kempen ni.

3 orang rakan yg di tag:

and kepada sesiapa yg berminat, anda dialu-alukan untuk support kempen ni. :)








p/s: untuk panduan support kempen ni
sila ke page Afiq Naufal

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan 1431!

first ramadhan without family.
far from my family.


i need to woke up everyday at 4am to have my sahur..
then, sleep again & woke up at 6am to recite subuh prayer.

at 7.15am woke up to get ready to class for Monday til Wednesday,
woke at 8.15am at Thursday & 10.00am at Friday.

then, going to class for the whole day.
back to my room at 4/5 pm..
have a little rest(buying food for berbuka, slee, doing assignments & take bath)
break my fasting when maghrib were arrive
then, rushing to class that started at 8pm every Monday til Thursday..
back to room again at 10pm (after class),
do some assignments.
take a sleep at range 12 to 2am..

the next day, will goes with a same things~



will back to my parents house this Friday~

Tuesday, June 15, 2010

PLKN is over..

sad..
the first words thrown from my mouth if u ask what i feel if PLKN is over.

it's sad for me to leave the camp site.
to leave my friends,
my teachers,
my company,
and my packed schedule..

if u ask me what i feel for PLKN?
i'll answered,
it's extremely fun!to many things i want to share with all of u.
but, its gonna take a long time for me to sit in front of this laptop..

what i can say,,
i learn to be myself,
i learn how to appriciate other people,
lear how to make friends with other races.
and etc~
its to many lesson i've got there.

for those who does'nt got chances or don't want join this program,
i bet u'll regret if u don't join this program.

the program will be the most precious moment in your life..



for pictures, link to my facebook~

Tuesday, April 27, 2010

PLKN!

terlalu bnyk cerita yg aku ingin kongsikan..
tapi klau aku ceritakn mahu habis cuti aku semata nk tulis cerita aku ni..
so aku just ceritakan apa2 yg patut je..

mse mula2 smpai mmg x suke.
rase nk blk je.
mmg aku tension gile la..
mcm ssh je nk buat kwn.
then, after daftar aku msok dorm P.
and aku ditempatkn kt katil no 14.
dan disebabkn tu gak aku diketakkan di bawah kompeni bernama Charlie.

mula2 mmg x brape suka ddk kt dorm 2 cz ade few dak yg agak kerek.
so, mmg x best.
lame2 ok la..
knl dgn yatt, lynda, lily, zura, rina, ekin, raudah, azma, nurul & nana..
dorg agk best.

bile aktiviti dh start aku rse lg tension cz kne rushing sana sini..
dgn peraturan yg agak ketat.
mmg tertekan.
then, blajar dlm klas CB.
mmg best.

then for the first time msok hutan..
ade aktiviti navigasi..
best gile..
sukan air lg best..
aku msok prtndgan antra kompeni bg kayak single.
dpt first place..
agk bngga la.
but kompeni dpt tmpt kedua..
tp mmg enjoy~

ok..tu je buat setakat ni..
terlalu bnyk lg yg akn aku lalui kt kem tu..
harap aku akn brjaya ubh diri aku ni~
insyaallah.




utk koleksi gmbr tgk je kt facebook aku~
Copyright by Fakhriah Anuar ♥